De Ontwerpkamer vindt het erg belangrijk de tijd te nemen voor het contact met u, onze opdrachtgever, zodat er een wederzijdse ‘klik’ ontstaat. Mensen adviseren en begeleiden bij het maken van plannen voor hun woon- of werkomgeving vraagt om vertrouwen; we praten over privé-wensen en we kijken mee in de manier van leven of werken van onze opdrachtgever. Heldere en open communicatie is de basis voor een goed ontwerp. Hierdoor wordt ons ontwerp niet alleen mooi, maar ook functioneel en is het gericht op úw wensen. Bij het ontwerp is, naast de bouwregelgeving, het budget van de opdrachtgever bepalend.

We presenteren onze ontwerpen veelal met maquettes waarmee wij u een goed beeld kunnen geven van de plannen. Daarnaast maken we gebruik van heldere 3D-tekeningen. Zo kunt u als het ware door hun nieuwe woning lopen en bijvoorbeeld ervaren hoe hoog de plafonds zijn, hoeveel daglicht er door de ramen naar binnen valt, wat de kleuren en materialen voor sfeer geven en zelfs hoe de zon in zomer of winter staat ten opzichte van de ruimtes . Een maquette of een “virtuele wandeling” door het nieuwe huis zegt vaak meer dan een plattegrond op papier.

Na de ontwerpfase en goedkeuring van het ontwerp, verzorgen we de complete bouwaanvraag. Dit betekent dat alle bouwkundige tekeningen en constructieve berekeningen die vereist zijn door ons geleverd worden. Ook bij de aanbesteding en tijdens de uitvoeringsfase kunnen we u van dienst zijn door de gehele bouwbegeleiding op ons te nemen.

De ontwerpkamer doorloopt  zo samen met u een aantal fasen van plan tot resultaat :

  • kennismaken
  • opstellen van pakket van eisen
  • onderzoeken van de begrenzingen vastgelegd in de plaatselijke verordeningen
  • maken van schetsontwerp op basis van pakket van eisen, voorleggen aan welstandscommissie
  • uitwerken naar definitief ontwerp
  • verzorgen van de bouwaanvraag
  • regelen van de aanbesteding
  • begeleiden van de bouw en oplevering

De honorering van ons werk zal steeds aan de fasen van het project gekoppeld zijn en vooraf  met u worden besproken.

Het eerste kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend.